Mănăstirea Petru Vodă

Mir de nard autentic 100%

După 11 ani de zile, am readus în mănăstirea noastră mir autentic de nard (Nardostachys Jatamansi). După cunoştinţa noastră, este singurul loc din ţară unde se poate cumpăra acest produs 100% autentic.

Mărturii biblice despre mirul de nard

«[…] Deci Maria luînd o litră cu mir de nard de credință de mult preț, a uns picioarele lui Iisus, şi a şters cu părul său picioarele Lui; iar casa s‐a umplut de mirosul mirului. […]: Pentru ce acest mir nu s‐a vîndut cu trei sute de dinari, şi să se fi dat săracilor? […]. Şi a spus Iisus: Lasă‐o pe dînsa; spre ziua îngropării Mele l‐a păstrat pe acesta. […]» (Ioann 12:1‐8)

Sfîntul Theofylact al Bulgariei spune că Maria din Bethania, sora Marthei şi a lui Lazăr cel înviat a patra zi din morți, cinstindu‐L pe Mîntuitorul ca pe Dumnezeu cel adevărat, s‐a făcut plinitoare aievea a cuvîntului Psalmistului care zice: «Pentru aceasta Te‐a uns pe Tine, Dumnezeule, Dumnezeul Tău, cu untdelemn al bucuriei» (Ps. 44:9), căci mirul a fost chip al Duhului Sfînt, despre care Prorocul Isaia zice «Duhul Domnului peste Mine, pentru care M‐a uns, ca să binevestesc săracilor» (61:1), adică nouă, ca să ne binevestească Patimile şi Învierea Sa din morți.


Ce este nardul şi unde creşte el?


Mirul de nard «de credință» (πιστικῆς) este mirul de nard autentic, căci şi în vechime, ca şi astăzi, mulți se ocupau cu contrafacerea lui, de aceea rareori era de găsit mir autentic, şi acela era foarte scump. Mirul de nard se extrage prin distilarea rădăcinilor de nard (denumirea ştiințifică este Nardostachys Jatamansi), o plantă care creşte pe coastele Munților Himalaya, în special în părțile Nepalului, la înălțimea de 3000‐5000 de metri altitudine. Recoltarea sa se face primăvara, pentru a obține mirul verde, care este cel mai de calitate. În vechime, mirul de nard era adus de către caravane pe Drumul Mătăsii, de la mii de kilometri distanță, şi aceasta era pricina pentru care era atît de scump.

Proprietăți medicinale ale mirului de nard

Motivul recoltării şi utilizării sale atît în antichitate cît şi astăzi sînt proprietățile sale cu totul şi cu totul deosebite, avînd efecte puternice împotriva insomniei, epilepsiei, psoriazisului, acneei, tulburărilor aparatului circulator şi ale celui respirator, şi chiar tulburărilor mentale, stimulînd memoria. Administrarea sa se face prin aromaterapie.

Spunînd că «spre ziua îngropării Mele l‐a păstrat pe acesta», Mîntuitorul confirmă utilizarea mirului de nard împotriva insomniei în antichitate, arătînd că El nu va muri, ci va învia, moartea şi îngroparea sa fiind ca un somn profund ce a pregătit învierea Sa cea de a treia zi.

Efectul mirului de nard împotriva posedării de către duhuri necurate, numită astăzi epilepsie, este iarăşi arătat de Evanghelie, care leagă mirosul mirului de tulburarea lui Iuda: «iar casa s‐a umplut de mirosul mirului. Deci zice unul din ucenicii Lui, Iuda al lui Simon Iscarioteanul, care vrea să‐L vîndă pe El: Pentru ce acest mir nu s‐a vîndut cu trei sute de dinari, şi să se fi dat săracilor?»

Argumente


Întrucît de foarte mulți ani la mai toate locurile sfinte ale Creştinismului se găsesc de vînzare uleiuri chimicale care au pretenția de a fi „mir de nard”, am hotărît, cu binecuvîntarea Părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu, să aducem la Mănăstirea Petru Vodă mir de nard autentic, direct de la producători.

Acest mir este sfințit deja la Taina Sfîntului Maslu şi NU este unul şi acelaşi lucru cu Sfîntul şi Marele Mir, folosit în Biserica Ortodoxă pentru Taina Mirungerii şi care se ține în Sfintele Altare pe Sfînta Masă.

Preţul unei sticluţe de 6ml de mir de nard autentic este de 50 de lei (plus taxe poştale).

Vă rugăm să trimiteţi comenzile dvs. la adresa de e-mail mirdenard@petru-voda.ro.

Comments

Sorry, comments are closed for this item.