PS Ignatie Trif în vizită la Mănăstirile Paltin şi Petru Vodă

Marţi, 4 Iunie a.c., Prea-sfinţia sa Ignatie Mureşanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a revizitat Mănăstirile Paltin şi Petru Vodă. Astfel, l-a cercetat pe patul de suferinţă pe Părintele Arhimandrit Justin Pârvu, pe care, după mărturia proprie, l-a găsit foarte senin, şi care i-a spus: “Să ne rugăm Domnului ca să mergem cu curaj la Judecată”.

Apoi, în biserica Mănăstirii Paltin, în faţa soborului de maici, a vorbit despre rolul femeii în societatea contemporană şi despre întîlnirea Mîntuitorului Hristos cu Sfînta Muceniţă Fotini, samarineanca de la puţul lui Iacov.

 

După aceea, prea-sfinţia sa a mers la Mănăstirea Petru Vodă, în al cărei cimitir a făcut un Trisaghion pentru Părintele Gheorghe Calciu şi pentru ceilalţi adormiţi în Domnul ce se odihnesc în cimitirul mănăstirii, iar apoi, în biserica Mănăstirii Petru Vodă, a ţinut un scurt cuvînt de folos despre aducerea aminte a Judecăţii Mîntuitorului Hristos, citînd pe Sfîntul Maxim Mărturisitorul, care spune că Judecata va fi înfricoşată pentru că acolo sufletul va fi dezgolit de oricare din măştile pe care cu făţărnicie le purtăm, şi a îndemnat la a ne trăi zilele pe pămînt în pocăinţă şi cu gîndul la Judecată şi la viaţa de veci. În cuvîntul său a întărit cererea de a ne ruga cu toţii pentru sănătatea Părintelui Justin, adăugînd că părintele stareţ a făcut multe nu numai pentru Mănăstirile Petru Vodă şi Paltin, ci pentru tot neamul şi toată Biserica, şi că Dumnezeu îi va răsplăti pentru această jertfă şi osteneală.

PS Ignatie Trif în biserica Mănăstirii Petru Vodă 4 Iunie 2013