Părintele Gheorghe Calciu: Cine se opune construirii Catedralei Neamului este ateu

Referitor la controversatul subiect din ultima vreme al Catedralei naţionale, locaş care există în toate ţările creştin-ortodoxe, raportat la numărul de credincioşi şi la sentimentul lor evlavios, iată părerea principială a Cuviosului Mărturisitor Părintele Gheorghe Calciu:

“[…] conducerea [României], care întotdeauna a fost mason(ic)ă sau atee, chiar dacă se închină la Dumnezeu şi zic că “Dumnezeu ne ajută” cum face dl. Băsescu, dar care a subminat tot timpul construirea Catedralei Neamului […] – De ce spuneţi că a subminat construirea Catedralei Neamului? Poate doar amplasamentul, locul…
– Toate acestea au fost intenţii diabolice. Ce amplasament?! De atunci a făcut ceva?!… Mută catedrala ca pe o machetă mică unde vrea el. El este un individ împotriva credinţei. L-am auzit în America, când a venit, l-au întrebat reporterii dacă el crede în Dumnezeu, a mormăit ceva neînţeles, ei au insistat şi atunci a răspuns: “pe vapor nu era biserică”. Dacă eşti ateu, spune că eşti ateu, dacă eşti credincios spune că eşti credincios cu adevărat. El însă joacă un rol dublu.”(la minutul 15:32). Integral aici: