Părintele stareţ Hariton Negrea în apărarea familiei

În contextul nedreptăţii strigătoare la cer ce petrecută în ultimele luni doctoriţei Camelia Smicală din Piatra Neamţ, căreia statul finlandez i-a răpit copii, i-a suspendat dreptul de a munci şi a condamnat-o la şase luni de închisoare pentru faptul că s-a opus răpirii copiilor de către autorităţi, mai mulţi oameni politici şi clerici nemţeni au organizat astăzi la Piatra Neamţ un marş al tăcerii pentru susţinerea femeii atît de nedreptăţită şi pentru trezirea autorităţilor române.

Părintele stareţ Hariton Negrea a fost de faţă, ca reprezentant al mănăstirii noastre. Întrebat de presă cu privire la motivul venirii sale în municipiu, părintele a răspuns:

„Familia și unitatea familiei este foarte important să se păstreze așa cum a rânduit Dumnezeu și așa cum legiferează statul român. Am considerat că Mănăstirea noastră fiind ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, și fiind și sub patronajul Acoperământul Maicii Domnului, cei doi copii – Mihai și Maria – au o legătură duhovnicească cu mănăstirea noastră. Am venit la acest marș al tăcerii care să amintească chiar popoarelor dezvoltate din Occident că valoarea familiei este foarte importantă și pentru ele”.

Mănăstirea noastră o pomeneşte pe Camelia Smicală la toate slujbele de peste zi. Nădăjduim că Dumnezeu nu va trece cu vederea rugăciunile noastre şi acest mic obol în apărarea femeii aflate în această situaţie de neimaginat. Mai multe amănunte despre eveniment a prezentat ziaristul Gabriel Apetrii, pentru agenţia naţională de ştiri Agerpres şi pentru portalul Newsallert.